Integrale visie

De energetische behandeling is een oeroude behandelwijze die werkt vanuit een integrale- of holistische visie; de lichamelijke-, emotionele-, mentale- en spirituele conditie van de mens wordt tegelijkertijd behandeld. Iedereen heeft vitale energie. Lichamelijke- en geestelijke energie zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar continu. Klachten of aandachtspunten waarvoor geen oorzaken te vinden zijn, kunnen te maken hebben met ons energiesysteem.

Energiesysteem

Energetische therapie werkt net als bij de oosterse traditionele geneeskunde in op ons energiesysteem. Energie circuleert in ons lichaam door specifieke met elkaar verbonden banen. Deze banen worden meridianen genoemd.

Magnetiseren

In ons leven kunnen er door allerlei oorzaken en invloeden (ingrijpende gebeurtenissen, letsel, belemmerende of negatieve gedachten), het stromen van onze energie worden onderbroken. Om deze onderbrekingen of blokkades op te heffen, wordt er via de handen energie overgebracht op de cliënt. Energie wordt toegevoegd en de energie in de energiebanen geactiveerd. Door over het lichaam te strijken kan spanningsenergie worden afgevoerd.

acupunctuur meridianen bij vrouw