Intake en kennismaking

acupunctuur meridianen bij vrouw

Een eerste consult start met kennismaken en het bespreken van de hulpvraag en het in kaart brengen van de gewenste situatie.

Het spreekt natuurlijk als vanzelf, maar toch: de door de cliënt gegeven informatie wordt strikt vertrouwelijk behandeld en zal nooit zonder toestemming aan derden worden verstrekt.

Integrale aanpak op maat

Tijdens de consulten werken we met een integrale aanpak. Dat wil zeggen een aanpak waarin alles mogelijk is. We kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen zoals het verbeelden, tekenen of symboliseren van situaties, voice dialogue-oefeningen en of een energetische behandeling. Wat past het best bij jou? En wat past bij jouw hulpvraag? Dat is ons uitgangspunt. We gaan er van uit dat ons denken, gedrag, emoties en lichaam, maar ook onze sociale en spirituele aspecten met elkaar verbonden zijn en elkaar ook beïnvloeden.

We kijken waar je goed in bent, waar je blij van wordt en wat jou al verder heeft geholpen.

De energetische behandeling

Energetische therapie werkt net als bij de oosterse traditionele geneeskunde in op ons energiesysteem. Energie circuleert in ons lichaam door specifieke met elkaar verbonden banen. Deze banen worden meridianen genoemd.

Door problemen of spanning kan het stromen van onze energie worden onderbroken. Om deze onderbrekingen of blokkades op te heffen, wordt er via handen energie overgebracht op het lichaam. Energie wordt toegevoegd en de energie in de energiebanen wordt geactiveerd. Door over het lichaam te strijken kan spanningsenergie worden afgevoerd.

Bedenk wat je anders wilt, in plaats van te bedenken waarom er een probleem is.